Előfizetői tartalom

Akár 35 milliárd dollár büntetést is kaphat a Gazprom

BruxInfo
|
Portfolio
Hétfőn rövid közleményben tudatta a Gazprom, hogy elküldte válaszát hétfőn az Európai Bizottságnak az áprilisban megjelent nyilatkozatára, miszerint az orosz vállalat visszaélt erőfölényével több ország energiapiacán is. Természetesen az orosz vállalat vitatta az ellene felhozott vádakat, és ennek lett az eredménye a hétfői közlemény - írja a Bruxinfo.

Áprilisban a vizsgálatai alapján az Európai Bizottság úgy látta, hogy a Gazprom a közép- és kelet-európai gázpiacok megosztására irányuló stratégiát hajtott végre. A Bizottság előzetes véleménye szerint nyolc uniós tagállam - köztük Magyarország - gázellátási piacán akadályozta a versenyt és visszaél piaci fölényével. Arra a következtetésre jutottak, hogy a Gazprom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés