Előfizetői tartalom

Brutális összeget költ el a világ legnagyobb olajcége tíz év alatt

Portfolio
A finomítói és vegyipari szegmensben is a világ legnagyobb társaságai közé emelkedne a Saudi Aramco. A világ legnagyobb olajexportőre a következő tíz évben 500 milliárd dollárt tervez befektetni, amelyből 160 milliárdot a földgáziparba, 100 milliárd dollárt pedig vegyipari projektekbe kíván invesztálni - mondta Amin Nasszer vezérigazgató a Bloombergnek adott interjúban.

Az említett tételek a Sabic-akvizíción felül értendők, amelynek keretében az Aramco 70 százalékos részesedést szerezne a Közel-Kelet legnagyobb vegyipari vállalatban, a több mint 50 országban jelen lévő Sabic (Saudi Basic Industries Corp.) nevű társaságban, ami értékelések szerint több mint 70 milliárd dolláros üzlet keretében valósulhat meg. Az Aramco érdeklődését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés