Előfizetői tartalom

Felhajtja a céges gáz- és villanyszámlákat a hatósági árszabályozás

Portfolio
Továbbra is gyenge a magyarországi lakóingatlanok energiahatékonysága - emeli ki az Európai Bizottság Magyarországról készített idei éves országjelentéséből a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI). A Bizottság szerint a villamosenergia-ágazatban jelentős beruházásokra van szükség a termelés és a hálózat terén, de a lakossági energiaárak szabályozása visszaveti az ágazatba történő beruházásokat. Az árszabályozás magasabb árakat eredményez a nem háztartási fogyasztók számára, mivel a közüzemek ebben a szegmensben próbálják megtéríttetni a költségeket - áll a jelentésben.

A jelentés szerint fennáll annak a kockázata, hogy Magyarországnak nem sikerül teljesítenie a 2020-as energiamegtakarítási célját, nagyrészt mivel az egy főre jutó háztartási energiafogyasztás még mindig 12 %-kal magasabb az uniós átlagnál, annak ellenére, hogy a jövedelmi szintek jóval alacsonyabbak. Az új épületek energiahatékonysági előírásait jelentősen megszigorították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés