Előfizetői tartalom

Fenyegetést lát az olajkartellben Putyin bizalmi embere

Portfolio
Stratégiai fenyegetést jelent Oroszország számára és az Egyesült Államok kezére játszik Oroszországnak a Kőolaj Exportáló Országok Szervezetével való együttműködése, illetve az ennek keretében vállalt termeléscsökkentés - állítja Igor Szecsin, a Rosznyefty olajvállalat vezetője a Vlagyimir Putyin orosz elnöknek írt levelében.

Bár Szecsin általános vélemények szerint az elnök bizalmi embere, akinek álláspontja sokat nyom a latban, ugyanakkor az olajkartellel kapcsolatban egyáltalán nem biztos, hogy Putyin hallgat majd a Rosznyefty-vezérre. Az orosz elnök ugyanis az OPEC-cel való együttműködést minden bizonnyal szélesebb kontextusban látja, amely más területeken, például a szíriai helyzetet illetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés