Előfizetői tartalom

Zéró tolerancia az MNB-től - A KEG-sztori háttere

Portfolio
A KEG ügyében az MNB elment a falig, minden eszközt bevetett, hogy tájékoztatási kötelezettségeinek betartására szorítsa. A tőzsde a komoly, felkészült, nyílt lapokkal játszani tudó és akaró társaságok terepe, így e kibocsátónál a terméklistáról való törlés maradt az egyetlen út - nyilatkozta nekünk Barnóczki Péter, az MNB tőkepiaci és fogyasztóvédelmi jogérvényesítési igazgatója. Úgy vélte, a tőzsdei (kis)befektetőknek is aktívan fel kell lépniük tulajdonosi jogaik érvényesítéséért, emellett viszont az MNB mindenkor kikényszeríti az alapvető kibocsátói kötelezettségnek és egyben a legfontosabb befektetői jognak tekinthető tájékoztatásra vonatkozó rendelkezések érvényesülését a tőkepiac stabilitása és a tartós befektetői bizalom érdekében.

Portfolio: December 18-án törölték a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. (KEG) részvényeit a BÉT-ről. Miért most? Barnóczki Péter: A KEG részvényeivel már 2016 májusa óta nem lehet kereskedni. Az MNB akkor azért függesztette fel e papírokat, mert a cég elmulasztotta közzétenni a 2015. pénzügyi évről szóló éves jelentését. Ennek egyébként - több más közzétételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés