Előfizetői tartalom

Évtizedekre bebetonozná magát az olajpiac uraként Oroszország

Portfolio
A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és Oroszország 10-20 éves időtartamú együttműködést tervez az olajpiaci egyensúly kialakítása és fenntartása terén. Az OPEC, illetve a szervezetben vezető szerepet betöltő Szaúd-Arábia és Oroszország egy történelmi, hosszú távú szövetségi megállapodáson dolgozik, amely jelentősen növelné a szervezet globális olajkészletek feletti kontrollját.

Rijád és Moszkva tulajdonképpen egy már létező rövid távú együttműködés kiterjesztéséről egyeztetnek, amely 2017 januárjában kezdődött, és a kitermelés visszafogásának összehangolásáról szólt - fogalmazott Mohammed bin Szalman, az egyébként az Egyesült Államokban tartózkodó szaúdi koronaherceg a Reutersnek. Szavai szerint a szövetség főbb kereteiről már sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés