Előfizetői tartalom

Figyelmeztet az OMSZ: kritikus helyzet alakult ki

Portfolio
Egyre kritikusabb a csapadékhiány Magyarországon, és a következő 8-10 nap során sincs kilátásban komolyabb csapadék, tovább folytatódik az aszályos idő. A talaj az ország nagy részén száraz vagy egyenesen csontszáraz, ami egyre nagyobb gondot jelent a mezőgazdaságnak, a repce és az őszi kalászosok is sokfelé sínylődnek - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előző héten csak hétfőn volt csapadék az országban, az is csak a Tisza-tótól keletre egy keskeny sávban, illetve elszórtan a Dunántúlon, de csak elenyésző mennyiségben, így tovább nőtt a csapadékhiány - állapítja meg az OMSZ jelentése. Legutóbb szeptember 23-25. között esett számottevő mennyiség délnyugaton és északkeleten (15-20 mm), előtte pedig augusztus végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés