Előfizetői tartalom

Hackertámadás ellen is lehet biztosítást kötni

Portfolio
Egy Amerikában már elterjedt, de Magyarországon még újnak számító biztosítási konstrukció lehetővé teszi, hogy a vállalatok a kibertérből érkező támadásokkal szemben fedezni tudják a kockázataikat. Az AIG biztosító körülbelül fél éve vezette be azt a termékét, amellyel a hackerek okozta károkkal szemben lehet védekezni.

A kiberbűnözők az elmúlt évek tapasztalatai szerint legtöbbször nagy, nemzetközi cégeket támadtak, azonban mivel ezek a vállalatok egyre erősebb védelmi vonalat húznak fel IT-infrastruktúrájuk előtt, egyre többször a szinte teljesen védtelen KKV-kat támadják a hackerek. "Korábban legfőképpen a bankok és a legnagyobb vállalatok voltak a támadások szempontjából leginkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés