Előfizetői tartalom

Hivatalosan is elismerték: a Bitcoin igenis pénz

Portfolio
Néhány héttel ezelőtt Bitcoin befektetés köntösbe bújtatott piramisjátékra derült fény, az Amerikai Értékpapírfelügyelet (SEC) nyomozást indított ennek kivizsgálására. A texasi csaló mindvégig figyelt arra, hogy kizárólag Bitcoin tranzakciókat hajtson végre ügyfeleivel, mert abban bízott, ha lebukik, nem tudják majd elítélni, hiszen a virtuális pénz nem hivatalos pénznem. Az ügyben ítéletet hozó texasi bíróság és a SEC szerint azonban a Bitcoin igenis pénz - írja a Bloomberg.

A legújabb fizetési módokról, és hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Pénzügyi IT konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Trendon Shavers 2011-ben megalapította a Bitcoin Savings and Trust névre keresztelt alapot, amely a befektetőknek heti (!) 7 százalékos hozamot ígért a Bitcoin piaci arbitrázs tevékenységéből. A csaló azonban az új befizetésekből finanszírozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés