10 cég csatlakozott az iparfejlesztés ászai közé

2019. július 11. 10:16    
nyomtatás
 
10 újabb gyár csatlakozott a World Economic Forum "Világítótorony-hálózatába," egy olyan csapatba, amely az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztések élenjáróit tömöríti. Jelenleg a hálózat 26 tagból áll.

Az Ipar 4.0 élenjárói is részt vesznek a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciáján. Regisztráljon Ön is!
A WEF a McKinsey-vel közösen indította a programot, azért "világítótorony" lett a neve, mert az itt szereplő cégek úgymond utat mutatnak a többi vállalatnak. Ezek a vállalatok olyan technológiákat integráltak, mint a big data-elemzés, a mesterséges intelligencia vagy a 3D-nyomtatás.

Az új "világítótornyok" a következők:
  • A romániai Arcelik-gyár, egy magasan automatizált, zöldmezős-projekt.
  • A törökországi Ford Otosan, egy digitalizált, leanen túlmutató módszertant használó gyár.
  • A finnországi Nokia 5G-gyár.
  • Az indonéziai Petrosea bányászati szolgáltató üzeme.
  • A dél-koreai Posco üzem, amely mesterséges intelligenciával dobta fel az acélipart.
  • A francia Cléonban található Renault-üzem, amely VR-ral támogatja a gyártást, szemét-mentesít és csökkenti az energiafelhasználást.
  • A nandzsingi SAIC Maxus-üzem, ahol tömeges termék szenélyre szabás lehetséges.
  • Az indonéziai Schneider Electric üzem, egy a vállalat kilenc okosgyára közül.
  • Az indiai Kalinganagarban található Tata Steel zöldmezős üzem.
  • Az amerikai Emeryville-ben található Zymergen biomérnöki üzem, amely robotikát és mesterséges intelligenciát is használ.

Az új üzemek abban hasonlítanak, hogy jól tudják scalelni (vagyis kisebb megoldásokat átfogóan alkalmazni) technológiájukat, a Tata például egyszerre tud prediktív karbantartást végezni 50 000 gépén. A "világítótornyok" abba is beleegyeznek, hogy megoldásaikat megosztják más üzemekkel, így azok sikeresebben tudják adaptálni a jövő technológiáit.

Az Ipar 4.0 élenjárói is részt vesznek a Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferenciáján. Regisztráljon Ön is!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium