A magyarok közel fele fizetett már a mobiljával

2018. február 14. 10:28    
nyomtatás
 
Az e-kereskedelmi és m-kereskedelmi piac nagy növekedés előtt áll, egy felmérés szerint már a magyarok közel fele fizetett mobillal valamiféleképpen. 2017-ben az OTP Mobil Simple alkalmazásával 2,3 milliárd forintnyi alkalmazáson belüli, 3 milliárd forintnyi érintéses kártyás mobilfizetési tranzakciót hajtottak végre a felhasználók, míg a Simple online fizetési megoldásával 37 milliárd forintot költöttek. Idén a tavalyihoz hasonló forgalom és tranzakciószám-bővülést várnak a Simple-nél. 2018-ban több olyan partnernél jelenhetnek meg, amelyek több százezer vásárlót szolgálnak ki.


Az e-kereskedelmi piac az elmúlt években kétszámjegyű bővülést mutatott, a már több százmilliárd forintos piac további nagy növekedés előtt jár. Közben tavaly már a magyarok 82 százaléknak volt okostelefonja, és 50 százalék felett volt az internetelőfizetéssel rendelkezők aránya, és az okostelefonnal rendelkezők 44%-a használta már valamilyen (sms-alapú, NFC-s vagy alkalmazáson belüli stb.) mobilfizetésre a mobilját, ami megalapozza az m-kereskedelmi piac további bővülését. A Simple 2017-es számai:
  • Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások száma háromszorosára emelkedett tavaly, ehhez hozzáadva az NFC-s vásárlásokat a bővülés 2016-hoz képest 2017-ben ötszörös volt.
  • Az alkalmazáson belüli fizetéseknél 2,3 milliárd forintot, az érintéses kártyás mobilfizetéssel pedig a tavaly júniusi indulás óta 3 milliárd forintot költöttek.
  • Az alkalmazáson belüli vásárlások összértékét tekintve az autópálya-matrica vásárlás, a tranzakciók számát tekintve a parkolási funkció volt a legnépszerűbb.
  • 10 ezer feletti olyan digitális kártyát regisztráltak az appba, amelyeket használnak is az ügyfelek, összességében eddig már több mint fél millió Simple letöltés történt.
  • 2018-ban több olyan partnernél jelenhetnek meg, amelyek több százezer vásárlót szolgálnak ki - mondta Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezető igazgatója.


Az online fizetési szolgáltatást és a mobilapp alkalmazást összekötötték tavaly, így az e-kereskedőknél is ugyanazzal a kártyával lehet fizetni, mint amivel a mobilapp működik. A versenytársakhoz képest egy meglévő ügyfélbázisra indították el az érintéses mobilfizetést, illetve megtalálták azt a technikai megoldást, amellyel ki tudják szolgálni a bankon kívüli felhasználókat is. A prepaid kártya egyik korlátja ugyanakkor, hogy havonta legfeljebb 65 ezer forintot költhetnek vele.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium