Előfizetői tartalom

A magyarok közel fele fizetett már a mobiljával

Portfolio
Az e-kereskedelmi és m-kereskedelmi piac nagy növekedés előtt áll, egy felmérés szerint már a magyarok közel fele fizetett mobillal valamiféleképpen. 2017-ben az OTP Mobil Simple alkalmazásával 2,3 milliárd forintnyi alkalmazáson belüli, 3 milliárd forintnyi érintéses kártyás mobilfizetési tranzakciót hajtottak végre a felhasználók, míg a Simple online fizetési megoldásával 37 milliárd forintot költöttek. Idén a tavalyihoz hasonló forgalom és tranzakciószám-bővülést várnak a Simple-nél. 2018-ban több olyan partnernél jelenhetnek meg, amelyek több százezer vásárlót szolgálnak ki.

Az e-kereskedelmi piac az elmúlt években kétszámjegyű bővülést mutatott, a már több százmilliárd forintos piac további nagy növekedés előtt jár. Közben tavaly már a magyarok 82 százaléknak volt okostelefonja, és 50 százalék felett volt az internetelőfizetéssel rendelkezők aránya, és az okostelefonnal rendelkezők 44%-a használta már valamilyen (sms-alapú, NFC-s...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés