Hamarosan itt a teljesen online, papírmentes bankolás

2018. május 15. 09:27    
nyomtatás
 
Érdekes kihívások várnak a hazai bankszektorra a digitalizáció területén, ennek részleteiről beszélt nyitóelőadásában a T-systems előadója a Portfolio mai Financial IT and Disruptive Technologies 2018 konferenciájának nyitóelőadásában.


Oláh Róbert, a T-systems Pénzintézetek üzletágának vezető értékesítési menedzsere nyitóelőadásában a pénzügyi szektor digitalizációjának múltjáról és jövőjéről beszélt:
  • 2002-ben néhány hazai nagybank és takarékszövetkezet már rendelkezett internetbankkal.
  • 2013-ban a mobilbank, a mobiltárca és paypass határozta meg a szektor innovációs fejlődését.
  • 2015 volt az az év, amikor a bankok elkezdtek digitális forradalmat hirdetni, és többen elindították saját digitális programjaikat, a front-end mellett a back-end racionalizálása is terítékre került.
  • A bankok stratégiájának része ma a videochat, chatbot, online számlanyitás, távoli azonosítás, új mobilfizetési megoldások, PFM, amelyek jó része még nem valósult meg.
  • A 2019-es évet a PSD2 uniós irányelv és az azonnal fizetés bevezetése határozhatja meg.
  • Minden abba az irányba mutat, hogy fióklátogatás nélkül, interneten és mobilapplikáción keresztül, papírmentesen intézhessük pénzügyeinket.
  • 2024-ben már arról beszélhetünk majd, hogy a bankolás ténylegesen is nagy sebességgel indult el digitalizáció útján: személyre szabott, egyszerűen igénybe vehető, könnyen átlátható, mindenhol elérhető és biztonságos lesz.
  • 2035-ben hogy fog kinézni a bankolás? Nincs élő ember, aki megmondaná.

Hamarosan itt a teljesen online, papírmentes bankolás

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium