Előfizetői tartalom

Ijesztő ugrás a kártyacsalásoknál, letaszították Magyarországot Európa trónjáról

Portfolio
Az európai országok közül Magyarország 5 évvel ezelőtt a legbiztonságosabb bankkártyás rendszerrel rendelkezett, ma azonban már csak az ötödik helyen szerepelünk. Ugyanis a kártyás tranzakciók értékére jutó csalások aránya ijesztő ütemben, durván 70 százalékkal emelkedett. Azért halálra rémülni nem kell, mert nagyon alacsony bázisról indulunk, és még így is nagyon jó pozícióban vagyunk - derül ki az EKB friss kártyabiztonsági tanulmányából.

Brutális összeget nyúlnak leAz egységes euróövezetben (SEPA) kibocsátott bankkártyákkal történt csaló tranzakciók értéke 2016-ban 1,8 milliárd eurót tett ki, vagyis 2015-höz képest 0,4 százalékkal csökkent. Az összes tranzakció értékének arányában ez azt jelenti, hogy a fizetések 41 ezreléke volt csaló tranzakció 2016-ban. A csalások mintegy 73 százaléka a "card...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés