Informatikai gigafelvásárlás zajlott le: 34 milliárdért vett céget az IBM

2019. július 9. 18:37    
nyomtatás
 
34 milliárd dollárért megvette az IBM a Red Hatet, részvényenként 190 dolláros árfolyamon - írja a CNBC. Az októberben bejelentett akvizíció ma zárult le.

Kereskedés IBM-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Red Hat egy nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat, megvásárlása az IBM valaha volt legnagyobb értékű akvizícióját jelenti és egyszerre a tech-szektor egyik valaha volt legnagyobb ilyen tranzakciója.

A Red Hatet teljesen integrálják az IBM strukturájába, a hybrid cloud division alatt fog működni. Jim Whitehurst, a vállalat vezérigazgatója az IBM szenior menedzsmentjéhez csatlakozik majd, Ginni Rometty, az IBM vezére lesz a közvetlen felettese.

A Red Hat felvásárlása mellett azért döntött az IBM, mert négy növekedési pillérüknek az egyikét, a felhőfejlesztési ágat tervezik megtámogatni.

Informatikai gigafelvásárlás zajlott le: 34 milliárdért vett céget az IBM


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium