Előfizetői tartalom

Jön az azonnali átutalás - Már készítik a tervet

Portfolio
Hétfőtől kezdve gyorsabban, egy órán belül érnek célba az átutalásaink, de a lakossági átutalási rendszert működtető Girónál már nem terveznek további gyorsítást, hanem egy új dimenzióba készülnek: az év végéig elkészül az azonnali átutalás megvalósíthatósági terve, majd a banki konzultáció után elindul a megvalósítás. Nem egy, de nem is 10 éven belül várható az új rendszer - árulta el Bartha Lajos, az MNB Pénzügyi Infrastruktúrák Igazgatója a Giro pénzforgalmi konferenciáján. A bankváltás megkönnyítése és egy átutalással működő mobilfizetési megoldás bevezetése is tervben van.

Az egy óra sokat számít, és a meghosszabbított üzemidő szintén. Az azonnali átutalás viszont dimenzióváltás lesz az MNB és a bankok életében. Magamról elmondhatom, hogy nagy utat tettem meg az azonnali átutalás és különböző technikák között, ami örömömre szolgál. Szeretném, ha idővel jól megkritizálnának minket, mert az mindenkinek jól esik- zárta köszöntő szavait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés