Kiakadt az internet feltalálója, három súlyos gondra figyelmeztet

2019. március 12. 09:30    
nyomtatás
 
Tim Berners-Lee brit számítástechnikai tudós 30 évvel ezelőtt megjövendölte az egész világot behálózó internetet (world wide web), most azonban úgy látja, az eredetileg elképzelt nagyszerű találmánnyal három nagy gond is akad.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!1989-ben jósolta meg az internetet Tim Berners-Lee, csupán három évtizeddel később pedig már jól látszik: az internet az egész világot fenekestül felforgatta. Ugyanakkor Berners az internet 30. évfordulójának alkalmából megosztotta aggodalmait az internettel kapcsolatban, úgy véli, az többé már nem a "jóakarat"megtestesítője, szerinte

A webért való harc az egyik legfontosabb feladata lesz a mi időnknek.


Az internet diszfunkcióinak három forrása van:
  • Az internet es szabadság korlátozása és az olyan rosszindulatú tevékenységek, mint az állami hátterű hacker-akciók és az online zaklatás. Berners-Lee szerint új jogszabályokra lenne szükség, amely megakadályozza ezeket, de fenntartja az internet nyitottságát, szabadságát. Ehhez a kormányoknak a jogszabályokat a "digitális kor" nyelvére kellene lefordítaniuk, és biztosítaniuk kell a versenyző, nyílt és innovatív piac megmaradását is.
  • A "perverz ösztönzők" a második okozója az internet torzulásának. Berners-Lee szerint a technológiai nagyválallatok, mint a Google és a Facebook, reklámozási üzleti modellje klikkvadászatra és téves információk terjesztésére sarkallnak.
  • Az interneten zajló viták hangneme és minősége durva, erőszakos lett.


Berners-Lee szerint érdemes lenne létrehozni egy általános használati szerződést a normákról és üzleti gyakorlatokról, melyek kívánatosak egy jobb internet kialakításához.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján. Érdemes eljönni!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium