Rogán belengette: mindenkinek megszűnhet a TAJ-kártyája

2018. május 14. 15:20    
nyomtatás
 
A turizmus mellett az e-közigazgatás is Rogán Antal minisztériumához fog tartozni ezután. Miniszterjelölti meghallgatásán a régi-új miniszter közölte: a jövő feladata lesz, hogy minden magyar állampolgár digitális személyazonosítóval rendelkezhessen, és lesz demográfiáról szóló nemzeti konzultáció is.

Az e-személyiről és a PSD2-nek megfelelő elektronikus azonosításról is szó lesz holnapi Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon. Az utolsó helyek még kiadók!
Az e-Személyi egy új, fokozatosan bevezetésre kerülő elektronikus személyazonosító igazolvány, amelyet idén év elejéig már több mint 2,6 millió hazai állampolgár igényelt. Bár az emberek többsége még csak személyazonosításra használja, már az okmányhoz kapcsolódó utazási funkció is elérhető, és idén már a TAJ-kártyát is kiválthatja az új plasztikkártya.

2018.01.11 07:07 Több millió embernek megszűnik a TAJ-kártyája

A e-Személyi legfontosabb jellemzője, hogy a kártyához speciális tárolóelem tartozik, így alkalmas az elektronikus személyazonosításra, ezáltal az elektronikus ügyintézésre is. Multi-applikációs eszköz, használatához tehát több szolgáltatás is kapcsolódik. Az igazolvány kiadására irányuló kérelem elbírálásának határideje - ha a beérkezett adatok alapján a tényállás tisztázott - 8 nap, egyéb esetekben 20 nap. Az új személyazonosító okmány érvényességi időtartama 18 év felettieknek 6 év, míg a 12-18 év köztieknek 3 év, 12 alattiaknak pedig vagy 3 év, vagy legkésőbb a 12. életév betöltésének időpontja.

Vélhetően ennek kiterjesztéséről beszélt Rogán Antal is, amikor meghallgatásán az Index beszámolója szerint a jövő feladatai között említette, hogy
minden magyar állampolgár digitális személyazonosítóval rendelkezhessen.


Rogán azt is elmondta, hogy a nemzeti konzultáció "a kormányzásuk egyik alappillére". A műfaj megmarad, lesz demográfia témáról szóló konzultáció, és szükség esetén bevándorlással kapcsolatos is.

Címlapi fotó: Marjai János / MTI

Az e-személyiről és a PSD2-nek megfelelő elektronikus azonosításról is szó lesz holnapi Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon. Az utolsó helyek még kiadók!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium