Előfizetői tartalom

Jön a Xetra - Hogyan változik az adózás?

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsdén új kereskedési rendszer bevezetése történik meg december 6-án. Az alábbiakban arra kerestük választ, hogy a Xetra bevezetésével mi változik jogi szempontból, és lesz-e változás a befektető-védelemben illetve az adózásban. Az információk rendszerezésében Dr. Forrai Mihály, a Kapolyi Ügyvédi Iroda partnere volt segítségünkre.

Jogi szempontból mit jelent a Xetra bevezetése? Jogi szempontból a kereskedési rendszer üzemeltetésében történő változás a legfontosabb. Jelenleg a kereskedési rendszer üzemeltetését teljes körűen a BÉT látja el, a rendszercserével azonban a kereskedési rendszer technikai, informatikai üzemeltetését a BÉT-tel kötött szerződés alapján a Bécsi Tőzsde, a Wiener Börse...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés