Előfizetői tartalom

Milyen a hazai gazdasági felsőoktatás színvonala? Szavazz!

Portfolio
Bár az érettségizők száma évről évre csökken, a felsőoktatásba idén összesen 107 ezren jelentkeztek, ami növekedés a tavalyi évhez képest. A jelentkezők továbbra is a gazdaságtudományi képzéseket választják a legszívesebben, élen a Budapesti Corvinus Egyetemmel (BCE), miközben egyre több üzleti érdeklődésű fiatal megy külföldi egyetemre. Kérdés, hogy vajon hogyan lehetne legalább régiós szinten piacvezetővé tenni a magyarországi gazdasági képzéseket. Erre keressük a választ.

Idén szeptemberben összesen 75 230 fő kezdi meg a tanulmányait valamelyik hazai felsőoktatási intézményben - derül ki az Oktatási Hivatal tájékoztatásából. A 2018-as felvételi eljárásban több mint 107 ezren jelentkeztek, ami növekedés a tavalyi 106 ezer felvételizőhöz képest. Vagyis annak ellenére, hogy demográfiai okokból csökken az érettségizők száma, a felsőoktatáson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés