Előfizetői tartalom

Kisbefektetők tragédiája: nagyon rossz ütemérzékkel tőzsdéznek a magyarok

2015 elején masszív emelkedés indult a magyar tőzsdén, ezen a lakosság nagy része azonban nem sokat keresett, egyrészt azért, mert a magyarok csak elvétve tartanak hazai részvényt, másrészt azért, mert akiknek volt is magyar papírjuk, még a tőzsdei szárnyalás elején eladták. Öröm az ürömben, hogy 2017-et jól kapták el a kisbefektetők, valószínűleg sokan profitáltak a kispapírraliból.

Az elmúlt években nem túl szerencsés kézzel nyúlt a hazai lakosság a magyar részvényekhez, miközben nem csak a magyar blue chipek, de a kispapírok is szárnyaltak, a lakossági megtakarítók masszívan csökkentették magyar részvénykitettségüket. A BUX index 2011 közepe és 2015 eleje között évekig tetszhalott állapotban volt, 2015 elején azonban akkora rali indult, amihez hasonlót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés