Előfizetői tartalom

Kitiltották Magyarországról, aztán szép csendben világbirodalommá vált

Világszerte lázadtak ellene, mégis valódi "világbirodalommá" nőtte ki mára magát az Uber. Bár nem felhőtlen a cég múltja, bőven akadtak botrányok és perek 10 éves története alatt, nem lehet vitatni, hogy alapjaiban változtatta meg azt, amit a taxizásról gondoltunk és pár év alatt a semmiből egy közel 100 milliárd dolláros óriásvállalattá nőtte ki magát. Most tőzsdére készül a cég, ha minden igaz, akkor néhány héten belül bárki megveheti a részvényeit. Megnéztük, hogy honnan indult az Uber, miből csinál (vagy nem csinál) pénzt, hogy mekkora cég lehet reálisan és hogy milyenek a kilátásai.

Az Uber-sztoriA taxizást forradalmasító Uber története 10 évre nyúlik vissza. A céget 2009-ben alapította UberCab néven Garett Camp és Travis Kalanick. Egy tesztévet követően 2011-ben indult el az Uber alkalmazás, az első városa San Fransisco volt. Ma már világszerte közel 800 nagyváros területén van jelen és egy egyszerű autómegosztó startupból egy logisztikai nagyvállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés