Előfizetői tartalom

Magyarország felkerült a napenergia világtérképére

Portfolio
Ismét rekord év volt 2017 a megújuló energia alapú termelő kapacitások telepítésére fordított beruházások tekintetében. A világ 2017-ben már többet invesztált a napenerőművek telepítésébe, mint szén- és gáztüzelésű, valamint nukleáris erőművek építésébe összesen - derül ki az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Frankfurt School közös jelentéséből, amely elismerősen szól a magyarországi napenergia beruházások megugrásáról is.

Tavaly világszerte tovább emelkedett a megújuló energiaforrásokba áramló beruházások összege, és immár messze meghaladta a fosszilis energiahordozókét. A beruházások szárnyalása ráadásul a megújuló energiás technológiák folytatódó költségcsökkenése mellett valósult meg, vagyis a tiszta energiát termelő egységek telepítéseinek növekedése még a beruházások terén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés