Előfizetői tartalom

Másfél évvel visszavetné az európai 5G-t a kínai gyártók kizárása

MTI
A Huawei és a ZTE kínai távközlési berendezésgyártó vállalatok kizárása az európai 5G hálózati fejlesztésekből 55 milliárd euró többletköltséget és legalább másfél év késedelmet okozna a dolgok internete (IoT) működtetéséhez szükséges ötödik generációs mobil adatátviteli szolgáltatások beindításában Európában a GSMA szakmai képviseleti szervezet tanulmánya szerint.

A Reuters hírügynökség által megtekintett dokumentumban a GSMA (GSM Association) szakértői kimutatták, hogy az európai mobil távközlési hálózatok kiépítésében mintegy 40 százalékos részesedéssel rendelkező kínai berendezésgyártó cégek kizárása a hálózati fejlesztésekből egyrészt a beszerzési költségek megemelkedése, másrészt a már meglévő berendezések lecserélése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés