Megemelte a Graphisoft Park-részvények célárát a Wood

2019. június 12. 12:12    
nyomtatás
 
A Graphisoft Park részvényeit követő Wood felülvizsgálta modelljét, amelyet követően az elemzőház a 12-havi célárát 3 734 forintról 4 336 forintra emelte meg, míg a korábbi tartási ajánlását vételre módosította.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Graphisoft Park részvényeit követő Wood frissítette modelljét, a 12-havi célárat 3 734 forintról 4 336 forintra módosítva, míg az elemzőház a korábbi tartási ajánlását vételre módosította. A Wood várakozásai szerint a bérleti díjból származó árbevétel 14 millió euró lehet 2019-ben, míg a működésből származó operatív eredmény (FFO) nagyjából 11 millió euró lehet idén, amelyet a Graphisoft Park déli területén tavaly átadott fejlesztések is támogatnak.

A fontosabb kockázatok között említi az elemzés a magas bérlői koncentrációt, egy esetleges árvizet, az északi területeken a vártnál lassabb ütemű kármentesítést, a gazdasági lassulást, a forint- és az euroárfolyam kilengéseit. A fontosabb kockázatok esetében megemlítik még a gazdasági lassulást, és az irodapiaci túlkínálatot is.

A lehetséges pozitívumok között az elemzők a havi bérleti díjak 16 euró / négyzetméteres áránál magasabb növekedését, a Graphisoft Park területén az új fejlesztéseket, az osztalékfizetési arány növekedését, továbbá egy a társaság egy másik, nagyobb cég általi felvásárlását emelték ki.

A Wood a célárát egy DCF modell és mutatószámos értékelés alapján határozta meg, a DCF modell alapján a részvények 12-havi célára 4 945 forint, míg a mutatószámos értékelés alapján 3 727 forintos célár adódott, a két elemzési módszer alapján kapott célárakat 50-50 százalékos súllyal vették figyelembe, amelyből 4 336 forintos célárfolyam adódott. A Wood új, 12-havi célára 20,4 százalékkal magasabb a Graphisoft Park részvényeinek keddi záróárához képest.

Megemelte a Graphisoft Park-részvények célárát a Wood


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium