Nagy emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést az OTP Percről-percre

2019. augusztus 9. 17:14    
nyomtatás
 
Estek pénteken az európai tőzsdék, a kontinens részvényindexei közül az olasz börze teljesített a leggyengébben, miután a befektetők a fokozódó olasz belpolitikai bizonytalanság miatt aggódtak. A magyar tőzsde mindemellett erősödött, míg a hazai blue chipek közül az OTP nagyot emelkedett a társaság vártnál kedvezőbb gyorsjelentése után, az OTP rekordprofitról számolt be a második negyedévben, az OTP végül 2,6 százalékos emelkedéssel fejezte be a pénteki kereskedést.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Nagy emelkedéssel zárta a hét utolsó napját az OTP 2019.08.09 17:14

A magyar tőzsde emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, a BUX 226 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 2,6 százalékos erősödés után 12 650 forinton zárt, miután a befektetők jól fogadták a társaság vártnál kedvezőbb második negyedéves gyorsjelentését. A Mol 0,1 százalékos erősödés után 2 984 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától, míg a Richter 1,3 százalékkal került lejjebb, a gyógyszergyártó papírjai 4 900 forinton zártak. A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a leggyengébben, a telekomcég papírjai 2,1 százalékos esés után 418 forinton fejezték be a pénteki kereskedést.

Nagyot esett az Uber árfolyama 2019.08.09 16:38

A tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait az Uber, a cég bevétele 3,2 milliárd dollár lett, alulmúlva ezzel a Reuters elemzői konszenzusának 3,36 milliárd dolláros várakozásait, míg a cég nettó eredmény soron 5,2 milliárd dolláros veszteségről számolt be, ami rekord-veszteséget jelentett. Az Uber számait kifejezetten rosszul fogadták a befektetők, a társaság részvényárfolyama 7,3 százalékot esett.

Mérsékelt mínuszban járnak az amerikai részvényindexek 2019.08.09 15:54

A pénteki piacnyitás után lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék, a részvénypiacok hangulatára a kereskedelmi háborús félelmek nyomták rá bélyegüket, miután a Bloomberg szerint a Trump-kormányzat egyelőre nem adott ki engedélyeket az amerikai cégek számára, hogy a Huawei számára szállíthassanak, válaszul arra, hogy Kína korábban felfüggesztette az amerikai agrártermékek vásárlását. Az olasz belpolitikai bizonytalanság is aggasztja a piaci szereplőket, miután a kormánykoalíció összeomlása után előre hozott választások jöhetnek Olaszországban. A tengerentúli piacnyitásól távolodva a Nasdaq 0,8 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot esett, míg a Dow 119 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb.

Felemásan teljesítenek a régiós részvényindexek 2019.08.09 15:11

Esnek az irányadó európai részvényindexek péntek délután, miután a befektetők az előre hozott olasz választások lehetősége miatt aggódnak, a CAC40 0,8 százalékos esése mellett a német tőzsde 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a milánói részvényindex 2,4 százalékot esett.

A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a bécsi börze 0,4 százalékos esése mellett a lengyel WIG 1,2 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,4 százalékot emelkedett. A hazai részvényindex is erősödik, a BUX 8,9 milliárd forintos forgalom és 302 pontos plusz mellett 0,8 százalékkal került feljebb. A BUX komponensei közül 2,7 százalékos emelkedésével az OTP teljesít a legjobban, a társaság vártnál kedvezőbb, második negyedéves gyorsjelentése után.

Hatalmasat esett az olasz tőzsde 2019.08.09 12:59

Az USA és Kína kereskedelmi háborúja továbbra is árnyékot vet a részvénypiacok hangulatára, majd az európai tőzsdék lejjebb kerültek pénteken, miután a befektetőket az olasz belpolitikai helyzet aggasztotta, miután Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes tegnap előrehozott választásokra tett javaslatot. A fokozódó olasz belpolitikai bizonytalanság nyomán lefordultak az irányadó európai részvényindexek, a CAC40 0,9 százalékos esése mellett a DAX 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 2,3 százalékot esett.

A világháború óta példátlan olasz kísérletre szakadnak a piacok 2019.08.09 11:49

A második világháború óta nem volt arra példa, hogy ősszel tartsanak (előrehozott) választásokat Olaszországban, tegnap este viszont mégis erre tett javaslatot Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, hogy a hónapok óta szinte működésképtelen olasz koalíciós kormányzásból győztesen kerüljön ki. Egyelőre még nem biztos, hogy októberig tényleg előrehozott választások lesznek, de a hatalmas belpolitikai bizonytalanság máris elegendő volt ahhoz, hogy az olasz tőzsdeindex, illetve bankindex a mélybe szakadjon, nagyot ugorjanak az olasz kötvényhozamok és az államcsőd elleni törlesztési biztosítás ára.

tovább a cikkhez...

Büntetik az olasz bankpapírokat a befektetők 2019.08.09 10:42

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék pénteken, a francia CAC40 0,7 százalékos esése mellett a DAX 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a milánói börze 2,1 százalékot esett. A piaci szereplőket az olasz belpolitikai helyezt aggasztotta, miután az olasz kormánykoalíció szétesése után új választásokra kerülhet sor Olaszországban. A milánói tőzsdeindex nagy esése mellett az olasz bankpapírokat is büntetik a befektetők, az Ubi Banca és az Unicredit egyaránt 5,1 százalékot zuhant.

Esnek az európai tőzsdék 2019.08.09 10:35

A szerdai felpattanás után csütörtökön is folytatódott az emelkedés az amerikai részvénypiacokon, a hangulatot a vártnál kedvezőbb kínai export statisztika mellett a tengerentúli vállalati hírek is javítani tudták. Különösen jól teljesített a technológiai szektor, míg az AMD árfolyama 16,2 százalékkal került feljebb, a befektetők annak örültek, hogy a chipgyártó új, adatközpontokhoz tervezett chipet dob piacra. A Dow 1,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,9 százalékos emelkedéssel zárt, a Nasdaq pedig 2,1 százalékos erősödéssel fejezte be a hét negyedik napját.

Ázsiában vegyesen teljesítettek az irányadó részvényindexek pénteken, bár a Japánból beérkező kedvező GDP-adatot jól fogadták a befektetők, azonban a kereskedelmi háborús félelmek ismét beárnyékolták a részvénypiacok hangulatát. A Bloomberg szerint a Trump-kormányzat egyelőre nem adott ki engedélyeket az amerikai cégek számára, hogy a Huawei számára szállíthassanak, válaszul arra, hogy Kína korábban felfüggesztette az amerikai agrárcikkek vásárlását. A Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde és a sanghaji börze egyaránt 0,7 százalékos eséssel zárt.

Európában lejjebb kerültek a vezető tőzsdeindexek pénteken, a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi háborúja mellett az olasz belpolitikai helyzet aggasztotta, miután az olasz kormánykoalíció összeomlása után új választások jöhetnek Olaszországban. A DAX 0,5 százalékos esése mellett a CAC40 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a milánói tőzsde 2 százalékot esett.

Szaúd-Arábia támaszthatja meg az olaj árfolyamát 2019.08.09 09:46

Nem igazán talált magára az olaj árfolyama a szerdai nagy esés után. Ezzel szemben az amerikai és európai részvényindexeknek sikerült visszapattanniuk. Nem jók az előjelek.

tovább a cikkhez...

OTP: Rendkívül nehéz a szuperállampapírral versenyezni 2019.08.09 09:35

Ma hajnalban tette közzé második negyedéves gyorsjelentését az OTP. A ma reggeli sajtótájékoztatón Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese értékelte a trendeket.

tovább a cikkhez...

Nagyot emelkedett az OTP a második negyedéves gyorsjelentés után 2019.08.09 09:11

A pénteki piacnyitástól távolodva tovább emelkedik a BUX, a hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legjobban, a társaság második negyedéves gyorsjelentése után. Az OTP idei második negyedéves eredménye minden fontosabb soron jobb lett a várakozásokhoz képest: a bevételek 4, a működési eredmény 9, az adózott eredmény pedig 10 százalékkal lett magasabb, mint az elemzői várakozások átlaga. Profitsoron a felülteljesítésben benne van, hogy a kockázati költségek jóval a várt alatt alakultak. A bankcsoport bevételei 18 százalékkal 259 milliárd forintra nőttek, és mivel a működési költségek ennél kisebb mértékben, csupán 11 százalékkal emelkedtek, a működési eredmény már 26 százalékkal nőtt, a korrekciós tételek nélkül számolt adózott eredmény 23 százalékkal 112 milliárd forintra ugrott, de mivel az egy évvel korábbinál jóval több volt a korrekciós tétel, az adózott eredmény már "csak" 18 százalékkal emelkedett, összesen 105,4 milliárd forintot tett ki.Az OTP 2 százalékos emelkedéssel vágott neki a hét utolsó napjának, majd az árfolyam tovább emelkedett, a bankpapír árfolyama 3 százalékkal került ma feljebb.

Emelkedéssel vágott neki a hét utolsó napjának a BUX 2019.08.09 09:06

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 358 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek a pénteki piacnyitás után. A Richter stagnál, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,6 százalékkal került feljebb. Az OTP 2 százalékkal került feljebb ma reggel, a társaság vártnál kedvezőbb, második negyedéves gyorsjelentése után.

Felpattanás után az iránykereséssel indulhat a hét utolsó napja Európában 2019.08.09 08:35

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hét harmadik napjának felpattanása után csütörtökön is folytatódott az emelkedés az amerikai részvénypiacokon, a hangulatot a vártnál kedvezőbb kínai export statisztika mellett a tengerentúli vállalati hírek is javítani tudták. Különösen jól teljesített a technológiai szektor, míg az AMD árfolyama 16,2 százalékkal került feljebb, a befektetők annak örültek, hogy a chipgyártó új, adatközpontokhoz tervezett chipet dob piacra. A Dow 371 pontos emelkedés mellett 1,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,9 százalékos emelkedéssel zárt, a Nasdaq pedig 2,1 százalékos erősödéssel fejezte be a hét negyedik napját.

Emelkedéssel zárta a hét negyedik napját a magyar tőzsde, a BUX 106 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Richter kivételével emelkedtek tegnap, a gyógyszergyártó papírjai 0,6 százalékos esés után 4 966 forinton zártak. Az OTP 0,6 százalékos erősödést követően 12 330 forinton zárt, a Mol mindemellett 0,2 százalékos emelkedést követően 2 982 forinton búcsúzott a hét negyedik napjától, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékos emelkedés után 427 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Az OTP ma hajnalban tette közzé a legfrissebb számait, az OTP idei második negyedéves eredménye minden fontosabb soron jobb lett a várakozásokhoz képest: a bevételek 4, a működési eredmény 9, az adózott eredmény pedig 10 százalékkal lett magasabb, mint az elemzői várakozások átlaga. Profitsoron a felülteljesítésben benne van, hogy a kockázati költségek jóval a várt alatt alakultak. A bankcsoport bevételei 18 százalékkal 259 milliárd forintra nőttek, és mivel a működési költségek ennél kisebb mértékben, csupán 11 százalékkal emelkedtek, a működési eredmény már 26 százalékkal nőtt, a korrekciós tételek nélkül számolt adózott eredmény 23 százalékkal 112 milliárd forintra ugrott, de mivel az egy évvel korábbinál jóval több volt a korrekciós tétel, az adózott eredmény már "csak" 18 százalékkal emelkedett, összesen 105,4 milliárd forintot tett ki.

Mik az előjelek mára?

Felemásan teljesítenek az ázsiai tőzsdék pénteken, bár a Japánból beérkező kedvező GDP-adatot jól fogadták a befektetők, azonban a kereskedelmi háborús félelmek ismét beárnyékolták a részvénypiacok hangulatát. A Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi részvényindex 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji tőzsde 0,6 százalékot esett. A szingapúri tőzsde pénteken zárva tartott, míg a dél-koreai Kospi 1,1 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 52 pontos mínusza 0,4 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A szerdai felpattanás után csütörtökön is nagy emelkedéssel zárták a kereskedést a tengerentúli tőzsdék, bár Ázsiában már megtorpant a lendület, a távol-keleti részvényindexek felemásan teljesítettek pénteken, miután a részvénypiacra ismét az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak vetettek árnyékot.

Mire érdemes ma figyelni?

A hét utolsó napján nem érkezik kiemelt hazai makroadat, mindemellett a pénteken Kínából beérkező inflációs adatsorok mellett Németországból a júniusi külkereskedelmi statisztikákat publikálják majd, míg az Egyesült Királyságból a második negyedéves GDP első becslését teszik közzé.

Felpattanás után az iránykereséssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Pénteken hajnalban tette közzé második negyedéves beszámolóját az OTP.

Felpattanás után az iránykereséssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Felpattanás után az iránykereséssel indulhat a hét utolsó napja Európában

Csúcsra járatják az OTP-t, itt az új rekordprofit 2019.08.09 06:01

105 milliárd forint, ennyi profitot termelt az OTP egyetlen negyedév alatt, ami természetesen új rekord. Ahhoz, hogy a bevétel és a profit új csúcsra menjen, kellettek a már megvett bankok, így a bolgár Expressbank és az albán SocGen számai is, de organikusan is szépen nő az OTP, hízik a hitel- és betétállomány. A rekorderedmény elérését segítette a forint gyengülése, a Mol-OTP saját részvény csereügylet pozitív hatása, és az, hogy részben a magyarországi céltartalék-visszaírás miatt a kockázati költségek továbbra is nagyon alacsony szinten állnak, de a 105 milliárd forintos profit úgy jött ki, hogy egy romániai goodwill leírás és a szerb devizahitel-konverzió miatti veszteség is terhelte az eredményt. Mindent egybevetve nagyon erős volt a második negyedév az OTP-nél, ráadásul az elemzői várakozásokat is alaposan túlteljesítette a bank, ennek fényében pozitív árfolyamreakció lenne indokolt.

tovább a cikkhez...

Rendkívüli közgyűlés jön az Akko Investnél 2019.08.08 21:18

Augusztus végén rendkívüli közgyűlést tart az Akko Invest, a vállalat most közzétette a részletes napirendi pontokat.

tovább a cikkhez...

Tőkeemelésről döntött az Enefi közgyűlése 2019.08.08 19:40

Ma tartott közgyűlést az Enefi, ahol a részvényesek többek között tőkeemelésről döntöttek.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium