Nagy eséssel zárta a szerdai napot a BUX Percről-percre

2019. június 12. 17:19    
nyomtatás
 
Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a hangulatra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét. A borús részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde alulteljesítette a régiós részvényindexeket, a BUX végül 1,6 százalékos eséssel zárta a napot, míg a blue chipek közül az OTP teljesített a leggyengébben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nagy eséssel zárta a szerdai napot a BUX 2019.06.12 17:19

Nagyot esett szerdán a magyar tőzsde, a BUX 2,1 százalékos mínuszban is járt a nap folyamán, majd a piaczárásra a korábbi esés egy kis részét ledolgozta a hazai részvényindex. A BUX végül 642 pontos mínusz mellett 1,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül eséssel zártak. Az OTP 2,4 százalékos esés után 12 110 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 2,1 százalékkal került lejjebb, a telekomcég részvényei 418 forinton fejezték be a szerdai kereskedést. A Mol mindemellett 0,8 százalékos esés után 3 280 forinton zárt, míg a Richter 0,8 százalékos esést követően 5 060 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

Az irányt keresi a Tesla árfolyama 2019.06.12 15:59

A Tesla árfolyama az elmúlt hónapok folyamán nagyot esett, miután sorra érkeztek a rossz hírek a vállalattól, az elektromos-autógyártó részvényei a múlt héten felpattantak, miután kedvező hírek érkezzenek azzal kapcsolatban, hogy a társaság várhatóan hány autót szállít ki a második negyedévben. A Tesla tegnap tartotta éves rendes közgyűlését, bár a menedzsment nem tett közzé lényeges, új információkat, azonban profin összefoglalták, mekkora előnye is van a vállalatnak a versenytársaival szemben az elektromos autózásban és elejtettek több olyan félmondatot is, amelyek tovább fokozhatták az érdeklődést a már futó, tervezett projektjeikkel kapcsolatban. A Tesla közgyűléséről itt írtunk részletesen. A Tesla árfolyama a korábbi napok emelkedése után előző napi záróértéke közelében stagnál a szerdai piacnyitás után.

Felemásan teljesítenek a tengerentúli tőzsdék a szerdai piacnyitás után 2019.06.12 15:41

A kereskedelmi háborús hírek mellett a piaci szereplők az inflációs adatsorra figyeltek, az infláció az Egyesült Államokban 0,1 százalékkal emelkedett májusban, míg év/év alapon 1,8 százalékos volt az emelkedés, szemben az áprilisi, 2 százalékos árszínvonal emelkedéssel, a beérkező inflációs adatok után a befektetők egy része továbbra is azt találgatta, hogy mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy a Fed a közeljövőben valóban kamatcsökkentést hajtson végre.

A piaci szereplőket emellett továbbra is óvatosságra intette az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság, miután Donald Trump kedden többek között arról beszélt, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár ezzel kapcsolatban további részletekkel az amerikai elnök nem szolgált. A szerdai piacnyitás után a tengerentúli tőzsdék felemásan teljesítenek, a Nasdaq 0,2 százalékos esése mellett az S&P500 előző napi záróértéke közelében stagnál, míg a Dow 0,1 százalékkal került feljebb.

Alulteljesíti a régiós társait a hazai részvényindex 2019.06.12 13:36

Lejjebb kerültek a régiós részvényindexek szerdán, a prágai tőzsde 0,6 százalékos esése mellett a bécsi börze 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a lengyel WIG 1,3 százalékot esett. A magyar tőzsde alulteljesíti régiós társait, a BUX 4,2 milliárd forintos forgalom 730 pontos mínusz mellett 1,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek, a hazai nagypapírok közül a keddi kereskedést nagy emelkedéssel záró Magyar Telekom gyengélkedik a leginkább, míg a BUX komponensei közül a Waberer's és a CIG Pannónia részvényei teljesítenek a leggyengébben.

A Tesla elővette az éles kést és egymás után mártotta a riválisaiba - Aztán meg is forgatta bennük 2019.06.12 13:30

Tegnap lezajlott a Tesla éves rendes közgyűlése, amely lényeges új információkat ugyan alig tartalmazott, de jól szemléltette, mekkora előnye van a vállalatnak a versenytársaival szemben az elektromos autózásban. Elon Musk, a cég vezére egyetlen ziccert sem hagyott ki, az összes fontos riválisnak odaszúrt a tőle megszokott lazasággal.

tovább a cikkhez...

Céláremelés után emelkedik a Graphisoft Park árfolyama 2019.06.12 12:58

A Graphisoft Park részvényeit követő Wood frissítette modelljét, a 12-havi célárat 3 734 forintról 4 336 forintra módosítva, míg az elemzőház a korábbi tartási ajánlását vételre módosította. A Wood új, 12-havi célára 20,4 százalékkal magasabb a Graphisoft Park részvényeinek keddi záróárához képest. Bár a magyar tőzsdén kifejezetten rossz a hangulat szerdán, a Graphisoft Park részvényei 0,8 százalékkal kerültek ma feljebb.

Lefordult a magyar tőzsde 2019.06.12 11:21

Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek ma, a régiós börzék is esnek, a szerdai kereskedés borús hangulatában a magyar tőzsde is lefordult, a BUX 2,3 milliárd forintos forgalom és 622 pontos mínusz mellett 1,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek kivétel nélkül esnek, a Richter és az OTP árfolyama egyaránt 1,3 százalékkal került lejjebb, a Mol 1,9 százalékot esett, míg a keddi kereskedést végül jelentős erősödéssel záró Magyar Telekom 2,5 százalékkal került ma lejjebb.

Esik az olajár 2019.06.12 11:02

Tovább esnek az olajárak szerdán délelőtt a kereslet gyengülését prognosztizáló előrejelzések és az amerikai olajtartalék meglepő bővülésének hírére.

tovább a cikkhez...

Lejjebb kerültek az európai részvényindexek 2019.06.12 10:26

Emelkedéssel indult a keddi kereskedés az amerikai részvénypiacokon, a nap második felére azonban alábbhagyott a lendület, a tengerentúli tőzsdék végül előző napi záróértékeik közelében fejezték be a kereskedést. A hangulatra továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos bizonytalanság nyomta rá bélyegét, miután Donald Trump kedden arról beszélt, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár további részletekkel ezzel kapcsolatban az amerikai elnök nem szolgált.

Ázsiában lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek szerdán, a Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a sanghaji börze 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a hongkongi tőzsde 1,9 százalékot esett. A piaci kommentárok szerint a hongkongi tőzsde esését részben az indokolhatta, hogy Hong Kongban az új kiadatási törvénytervezet ellen tüntettek.

Az európai részvényindexek lejjebb kerültek a szerdai piacnyitás után, azt követően, hogy a befektetőket továbbra is az USA és Kína kereskedelmi konfliktusát övező bizonytalanság intette óvatosságra, a CAC40 0,4 százalékos esése mellett a DAX 0,3 százalékkal került ma lejjebb.

A jelentős keddi emelkedése után lejjebb került a Magyar Telekom 2019.06.12 09:50

A szerdai piacnyitástól távolodva lejjebb került a magyar tőzsde, a BUX 261 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül esnek, az OTP 0,6 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,8 százalékot esett, a Richter mindemellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom a keddi, jelentős erősödése után 0,9 százalékkal került ma lejjebb.

Az internetlufi óta nem csinált ilyet az Apple árfolyama 2019.06.12 09:32

Olyat csinált az Apple árfolyama az elmúlt napokban, amit közel 19 éve nem: sorozatban a hatodik napja emelkedett legalább 1 százalékot a részvények árfolyama. Erre utoljára az internetlufi idején, 2000 augusztusában volt példa.

tovább a cikkhez...

Felvásárolják a Blikket és a Glamourt is kiadó céget 2019.06.12 09:31

A KKR bejelentette, hogy összesen mintegy 6,8 milliárd euróért felvásárolja a német lapkiadó óriást, az Axel Springert - írja a Bloomberg.

tovább a cikkhez...

Vihar előtti csend a tőzsdéken, eséssel indulhat a nap Európában 2019.06.12 08:38

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

Emelkedéssel vágtak neki a keddi kereskedésnek a tengerentúli tőzsdék, az USA és Mexikó kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos jó hírek mellett a Fed lehetséges kamatcsökkentésével kapcsolatos várakozások is fűthették a kezdeti emelkedést. A nap végére azonban elfogyott a lendület, miután az USA és Kína kereskedelmi megállapodása körüli bizonytalanság továbbra is rányomta bélyegét a részvénypiacok hangulatára. Donald Trump kedden többek között arról beszélt, hogy addig nem lépne előre a Kínával kötendő kereskedelmi megállapodásban, amíg Kína több fontos kérdésben nem hajlandó a kompromisszumra, bár további részletekkel az amerikai elnök nem szolgált. Az USA kereskedelmi minisztere, Wilbur Ross a CNBC-nek adott tegnapi nyilatkozatában ugyanakkor kiemelte, hogy Egyesült Államok is Kína között megszületik majd a kereskedelmi megállapodás. A tengerentúli tőzsdék előző napi záróértékük közelében fejezték be a keddi kereskedést, a Dow végül 14 pontos esés után 0,1 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 és a Nasdaq egyaránt hétfői záróértéke közelében zárta a hét második napját.

A BUX 1,3 százalékos pluszban is járt kedden, a zárás felé azonban elfogyott a lendület, a magyar tőzsde pénteki záróértéke alá csúszott vissza, majd a keddi napot a hazai részvényindex végül mérsékelt erősödéssel zárta. A BUX 75 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,6 százalékos esést követően 12 410 forinton zárt, a Mol 0,6 erősödést követően 3 306 forinton fejezte be a hét második napját, a Richter pénteki záróértékén stagnált, a gyógyszergyártó részvényei 5 100 forinton zártak. A blue chipek közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban, a telekomcég részvényei 3,5 százalékos erősödést követően 427 forinton búcsúzott a hét második napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék keddi lendületvesztése után lejjebb kerültek az ázsiai részvényindexek a hét harmadik napján, a Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a sanghaji tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a hongkongi tőzsde 1,9 százalékot esett, miután Hong Kongban jelentős tömeg tüntetett a tervezett kiadatási törvény ellen. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a hét harmadik napja, a dél-koreai Kospi 0,3 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, míg a határidős DAX 67 pontos esése 0,6 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A nap folyamán a beérkező makroadatok közül csupán az amerikai inflációs statisztikákat érdemes kiemelni, a piaci szereplők mindemellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre fókuszálhatnak majd.

Mire érdemes ma figyelni?

Szerdán nem érkezik kiemelt hazai makroadat. A hét harmadik napján a kínai és az amerikai inflációs adatsorokra fókuszálnak majd a befektetők.

Vihar előtti csend a tőzsdéken, eséssel indulhat a nap Európában

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Vihar előtti csend a tőzsdéken, eséssel indulhat a nap Európában

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium