Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék Percről-percre

2019. június 11. 22:00    
nyomtatás
 
Alapvetően még mindig jó a hangulat a világ tőzsdéin, ami annak tudható be, hogy a befektetők optimisták az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus rendezésével kapcsolatban, ennek tudható be, hogy ma nap elején emelkedtek az amerikai tőzsdék is.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nulla 2019.06.11 22:00

A nap végére elfogyott a lendület az amerikai tőzsdéken, végül ott zártak a vezető amerikai részvényindexek, ahol hétfőn bezártak.

Rossz hírek az iparvállalatokról 2019.06.11 19:30

A nap eleji emelkedés után mérsékelten esnek az amerikai tőzsdék. Elsősorban a nagy iparvállalatok részvényárfolyama csökkent, az S&P ipari szektor alindexe több mint 1 százalékot veszített az értékéből. Az esés többek között annak tudható be, hogy Donald Trump megkérdőjelezte a nemrég bejelentett amerikai gigafúziót a Raytheon és a United Technologies között, szerinte ugyanis a védelmi szektorban a túlságosan erős konszolidáció ahhoz vezet, hogy romlik a kormány alkupozíciója. A hírre az érintett cégek részvényárfolyama 4-5 százalékot esett.

A Boeing ma közzétette a legfrissebb értékesítési számait, amiből kiderült, hogy az amerikai repülőgépgyártó májusban 56 százalékkal kevesebb gépet adott el, mint egy évvel korábban, ez nagyrészt a 737 MAX gépekkel kapcsolatos bizonytalanságnak tudható be. A hírre a Boeing árfolyama 1,2 százalékot esett, magával húzva a szektor más vállalatainak részvényárfolyamait is.

Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék 2019.06.11 18:03

Az európai tőzsdék ma újra feljebb araszoltak, a jó hangulat pedig átragadt az amerikai részvényindexekre is, a Dow Jones például közel 200 pont pluszban is állt már, azóta azonban valamelyest csökkent a befektetők lelkesedése, jelenleg nagyjából ott áll a Dow Jones és az S&P, ahol hétfőn bezárt.

Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék

Nagyon bekezdtek az amerikai tőzsdék

Az, hogy a világ tőzsdéi ma emelkedtek, egyrészt annak köszönhető, hogy a befektetők az amerikai jegybank esetleges kamatcsökkentését kezdték el beárazni, másrészt egyre több piaci szereplő várakozása az, hogy az amerikai-mexikói kereskedelmi konfliktus kedvezőnek tűnő kimenetele után nőtt a valószínűsége az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus rendezésének is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium