Előfizetői tartalom

Paks 2: még hatezer engedély hiányzik

MTI
Azért nem tudjuk a dokumentációk széles körét pillanatnyilag nyilvánosságra hozni, mert az az orosz fél érdekeit sértené - fogalmazott Süli János, a Paks 2 beruházás tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter egy konferencián szerdán. Elmondása szerint a szerződésben az orosz féllel nem tudtak teljes mértékben megegyezni a nyilvánosságra hozható részletekről.

A tervek szerint idén benyújtják a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítéséhez szükséges létesítési engedélykérelmet - mondta a miniszter szerdán Pécsen. Az új blokkok beüzemeléséig további mintegy hatezer engedély szükséges; az engedélyezési folyamat pedig műszaki, jogi és gazdasági elemzések "tömegét" vonja maga után. A létesítési engedély kérelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés