Profit warningot tett közzé a Waberer's

2018. július 12. 08:22  english version   
nyomtatás
 
Profit warningot tett közzé a Waberer's: míg korábban növekedést várt a menedzsment 2018-ra EBITDA-szinten, addig most csökkenésre számít a tavalyi évhez képest. A bevételvárakozásán nem változtatott a vezetőség, továbbra is kétszámjegyű emelkedést jósolnak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Waberer's módosította a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó várakozásait.
Korábban a menedzsment az éves csoport EBITDA növekedését várta, most a 2018-as rendszeres csoport EBITDA kismértékű csökkenését jósolja a tavalyi, 85,8 millió euróhoz képest.

Profit warningot tett közzé a Waberer


A bevételprognózisain nem változtatott a vezetőség, továbbra is kétszámjegyű növekedésre számítanak 2018-ban a bevétel szintjén 2017-hez képest.

Profit warningot tett közzé a Waberer


A várakozások módosításának fő okai az európai fuvarozási piacon tapasztalható változások, így a régiós munkaerőpiaci nehézségek és a költségvezérelt áremelések miatti alacsonyabb kamion-kihasználtság, amik nyomás alá helyezik a profitabilitást
- áll a közleményben.

A cég szerint ezek csak ideiglenes hatások és a piaci feltételek fokozatos javulását várják az év második felében.

Ugyanakkor a vezetőség számos intézkedést kezdeményezett, amelyek javítják a szervezet és a belső folyamatok adaptivitását annak érdekében, hogy jobban reagáljon a változásokra egy változékonyabb piacon. A vezetőség várakozása az, hogy ilyen intézkedések képessé teszik a vállalatot arra, hogy jobban kiaknázza a méreten, hatékonyságon, és innováción alapuló versenyelőnyeit és a következő évben javítsa a profitabilitását - a piaci feltételek függvényében
- tette hozzá a cég.

Már a cég legutóbbi, első negyedéves gyorsjelentése sem sikerült a legfényesebben, a Waberer's árbevétele ugyan emelkedett az első negyedévben, a profitsorokon visszaesés következett be és csökkent a cég profitabilitása is.

Június végén történelmi mélypontra estek a Waberer's részvényei, a 3200-as szintet is megközelítették a papírok. A Waberer's részvényeit tavaly vezették be a magyar tőzsdére, az IPO során meghatározott ársáv alján, 5100 forinton kerültek bevezetésre a cég papírjai. A részvény esése azután gyorsult be, miután kiderült, hogy a Waberer's nagytulajdonosa hiába próbálta egy nagyobb részvénycsomagját intézményi befektetőknek értékesíteni. Azok csak olyan áron szálltak volna be a cégbe, amely miatt a CEE Transport Holding inkább elállt az eladás tervétől. A nagytulajdonos sikertelen kiszállási kísérlete negatívan hathatott az árfolyamra mivel a nagytulajdonos ugyan nem volt hajlandó az általa elfogadhatatlannak tartott árért egy nagyobb részesedésétől megválni, azonban a befektetők egy részét aggaszthatta, hogy milyen árfolyamhatása lesz annak, hogyha az amúgy nagyon illikvid papír piacán elkezd egy ekkora mennyiséget eladni.

Profit warningot tett közzé a Waberer


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium