Régen látott szinten ragadt az olaj az iráni helyzet miatt Percről-percre

2018. május 17. 22:07    
nyomtatás
 
Csütörtökön nem láthattunk érdemi elmozdulásokat a vezető amerikai tőzsdéken, a befektetők fantáziáját csak egyedi vállalati sztorik mozgatták meg. Az olaj árfolyam viszont az elmúlt napok szárnyalását követően magas szinten kezd stabilizálódni az iráni helyzet miatt.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

80 dollár közelében ragadt az olaj 2018.05.17 22:07

Az amerikai tőzsdék eséssel zárták a csütörtöki kereskedést: az S&P 500 értéke 0,1 százalékot, a Dow Jones értéke 0,2 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,4 százalékot csökkent. Az esések hátterében részben az is állhatott, hogy Donald Trump amerikai elnök úgy nyilatkozott, hogy a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások lehet, hogy nem lesznek gyümölcsözőek.

Késő estére a Brent és a WTI világpiaci ára szerény mértékű, 0,1 százalékos erősödést mutatott a szerdai záráshoz képest, de így is elmondható, hogy a korábbi napok emelkedésének köszönhetően rég nem látott szinten kezd stabilizálódni az árfolyamuk.

317 felett ragadt a forint az euróval szemben 2018.05.17 22:00

Csütörtökön sem tud tartósan eltávolodni a 317-es szinttől a forint euróval szembeni árfolyama. A hazai fizetőeszköz óvatos lecsorgást szenvedett el.

tovább a cikkhez...

Régen látott szinten ragadt az olaj az iráni helyzet miatt 2018.05.17 20:30

Amerikába egész nap csak szerény mértékű mozgásokat láthattunk, a vezető részvényindexek értéke kis mértékben csökkent: a Dow Jones értéke 0,2 százalékot, az S&P 500 értéke 0,1 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,5 százalékot csökkent.

Régen látott szinten ragadt az olaj az iráni helyzet miatt

A Dow Jones index komponensei közül a Wal-Mart teljesít a leggyengébben, a cég árfolyama 2,2 százalékot esett annak ellenére, hogy az elemzői várakozásokat felülmúló bevételről és profitról számolt be a cég az első negyedévre vonatkozóan.

Régen látott szinten ragadt az olaj az iráni helyzet miatt

Közben az olaj árfolyama az elmúlt napok kitartó emelkedése után magas szinten stabilizálódik, a Brent árfolyama 79,3 dollárnál, míg a WTI árfolyama 71,5 dollárnál jár jelenleg. Az energiahordozó árfolyama legutóbb 2014 novemberében állt 80 dollár felett, vagyis közel a több éves csúcs megdöntése. Az árak emelkedését egyébként elsősorban az Egyesült Államok iráni nemzetközi atomalkuból való kilépése, illetve az új Iráni szankciók híre hajtja. A szankciók ugyan csak hónapokkal később lépnének életbe, de a piac már most az iráni ellátás napi több százezer hordós csökkenését prognosztizálja. Várakozások szerint a szankciók hatására az ország olajexportja napi 200 ezer hordótól közel 1 millió hordóig terjedő csökkenést szenvedhet el.

Régen látott szinten ragadt az olaj az iráni helyzet miatt

A márciusi télben is helyt állt a Masterplast 2018.05.17 19:35

Nem kedvezett a hideg márciusi időjárás a Masterplastnak, mégis növelni tudta bevételét a társaság az első negyedévben - derül ki a gyorsjelentéséből. Profitszinten jelentős növekedésről számolt be a cég, az adózott eredmény duplázódott az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest a szezonálisan gyenge első negyedévben, viszont van is hova javulni, a szektortársakhoz képest alacsony profitrátákkal működik a Masterplast. A munkaerőhiány és a bérinfláció az egész régióban nehezíti a Masterplast helyzetét, a menedzsment mégis optimista: a kedvező gazdasági környezetben fokozódó növekedéssel és magasabb működési eredménnyel számol a második negyedévtől. Főleg a magyar és a lengyel tevékenységeknek köszönhetően.

tovább a cikkhez...

A Goldman szerint néhány hónapon belül összeomlik a Tesla árfolyama 2018.05.17 18:21

Az elmúlt hónapokban sokat lehetett hallani arról, hogy egyre több piaci szereplő véli úgy, hogy a Tesla igenis újabb tőkeemelésre fog szorulni a közeljövőben. Most a Goldman Sachs elemzője, David Tamberrino jelezte, egészen biztosan nem úszhatja meg az amerikai elektromosautó-gyártó a piacról történő friss pénz bevonását.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium