Mekkora magyar informatikai óriás jön létre?

2019. július 9. 11:24    
nyomtatás
 
A T-Systems felvásárlásával a 4iG a hazai informatikai piac nagyágyúja lesz, rövid távon egy közel 150 milliárd forintos bevételű cég körvonalazódik.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Ha a tavalyi, egész éves számok alapján vizsgáljuk, akkor a T-Systems jóval nagyobb vállalat, mint a 4iG, bevétele több mint 8-szor akkora volt 2018-ban, mint a 4iG-é. (A teljes képhez hozzátartozik, hogy a T-Systems bevételeiben már az anyavállalattól kapott bevételek is benne vannak, ráadásul a mai bejelentés alapján a kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát)

Mekkora magyar informatikai óriás jön létre?


A T-Systems EBITDA-ja több mint 8-szorosa volt tavaly a 4iG-jének.

Mekkora magyar informatikai óriás jön létre?Az adózott eredmény jóval magasabb volt a T-Systemsnél, tavaly részben egy extra tételnek köszönhetően a T-Systems profitja több mint 20-szorosa volt a 4iG-ének.

Mekkora magyar informatikai óriás jön létre?A T-Systemsnél tavaly év végén négy és félszer annyian dolgoztak, mint a 4iG-nél.

Mekkora magyar informatikai óriás jön létre?És hogy ezek alapján mekkora cég lehet a 4iG a T-Systems felvásárlását követően? Nyilván nem érdemes direktben összeadni a két cég számait, de az alábbi feltételezésekkel élhetünk:
  • a 4iG bevételei a számtalan elnyert megrendeléssel dinamikusan nőnek, csak az első negyedévben 56 százalékos volt a növekedés, ráadásul sorban kapja a megrendeléseket a vállalat, ehhez jön hozzá a T-Systems bevétele, a kettőből rövid távon is közel 150 milliárd forint bevételű vállalat körvonalazódik,
  • az egyesített vállalat marzsai vélhetően magasabbak lesznek, mint amilyenek a T-Systemsé voltak, részben azért, mert a 4iG-t nem integrátorként működtetnék, a cél az, hogy a cég minél több feladatot alvállalkozók nélkül, saját maga oldjon meg, ez pedig magasabb marzsokat eredményezhet,
  • az alkalmazotti létszámot sem érdemes egyszerűen összeadni, mert vélhetően lesznek racionalizálások és T-Systems kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képez iaz ügylet tárgyát, de az egyesülés után egy 1000-1500 fős vállalat jöhet létre.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium