Szép csendben új történelmi csúcsra emelkedett a 4iG

2019. június 14. 10:06    
nyomtatás
 
Mészáros Lőrinc tavaly júniusi beszállása már alaposan megmozgatta a 4iG árfolyamát, ami azonban az elmúlt hetekben a vállalattal kapcsolatos jó hírek miatt tovább emelkedett, ma pedig már új történelmi csúcson is állt.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Itt az új csúcs


Május közepén éppen egy csúnya letörés kezdett kibontakozni a 4iG grafikonján, azonban a nagy növekedésről szóló első negyedéves gyorsjelentés és egy nagyobb közbeszerzési megrendelésről szóló bejelentés után nagyot emelkedett az árfolyam, az elmúlt hetekben pedig tovább kúszott felfelé, ma pedig már a március közepi történelmi csúcs fölé emelkedett az árfolyam.

Szép csendben új történelmi csúcsra emelkedett a 4iGMiért emelkedik a 4iG?


  • A vállalat - a várakozásoknak megfelelően - részben konzorciumi partnerekkel sorra nyeri a megrendeléseket, május elején egy 690 millió forint + ÁFA és egy 4,39 milliárd forint + ÁFA értékű, május közepén 1,3 milliárd forint + ÁFA értékű megrendelésről számolt be a cég.
  • A 4iG bevételei és profitja is alaposan megugrott az elmúlt időszakban, a május közepén közzétett gyorsjelentésből kiderült, hogy a bevételek 56 százalékkal 4,93 milliárd forintra emelkedett, az EBITDA 26,6-ról 483 millió forintra ugrott, az adózott eredmény a 2018 első negyedéves 106 millió forint veszteség után idén az első negyedévben már 280 millió forint profit volt.
  • A kilátásokkal kapcsolatban optimista a menedzsment, 2019 egészére, továbbra is dinamikus árbevétel bővülést és hatékonyságjavulást prognosztizál. A tervek szerint az idei eredménymutatók (teljes átfogó jövedelem, EBITDA) jelentős mértékben meghaladják majd a 2018-as gazdasági év értékeit.
  • Az egyik nagy sztori a 4iG-nél, hogy felaprózzák a vállalat részvényeit: június 17-től a részvények névértéke az eddigi 100 forintról 20 forintra csökken, 18,8 millió darab részvény helyett 94 millió darab részvény forog majd a tőzsdén. A több részvényből álló közkézhányad elvileg növelheti a részvények kereskedési volumenét.
  • Még mindig tartja magát az az április eleji pletyka, hogy a 4iG megveheti a Magyar Telekomtól a T-Systemset, és azzal Magyarország vezető IT-cégévé lépne elő.


Meddig mehet még?


A korábbi, március közepi csúcs elérése ideiglenesen megakaszthatja az emelkedést, emellett szólhat az is, hogy minden fontosabb időtávon, a napi (74), a heti (82) és a havi (91) grafikonon is kifejezetten magas az RSI, vagyis túlvett a 4iG, ami erősíti egy korrekció esélyét.

A trend azonban egyértelműen emelkedő, így ha vételi lehetőségeket keresünk, akkor egy esetleges korrekcióban az előző csúcsok által kijelölt 4700 forint körüli szintet, és a 4400 valamint a 3900 forint körüli Fibonacci-szinteket érdemes figyelni.

Szép csendben új történelmi csúcsra emelkedett a 4iG

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium