Előfizetői tartalom

Tőzsdén a kínai mobilóriás - bukás vagy az év sikersztorija lesz?

Portfolio
Csalódást okozott az év egyik leginkább várt tőzsdére lépése. A kínai mobilgyártó, a Xiaomi részvényei a megcélzott sáv alján keltek el és az első kereskedési napon nagy eséssel debütált a hongkongi tőzsdén a részvény. A befektetői hangulat nem a legjobb most az amerikai-kínai kereskedelmi háború közepette és az sem segített, hogy a kínai bevezetést elhalasztotta a társaság. A részvények árazása magas, a profittermelés pedig gyenge a cégnél.

Tőzsdén a XiaomiPénteken lezárult az év egyik leginkább várt IPO-ja, a kínai mobilgyártó óriás, a Xiaomi ment tőzsdére. A Xiaomi részvényeit 17 dollárra árazták be az elsődleges részvénykibocsátás során, amivel összesen 4,72 milliárd dollár folyt be a vállalathoz. Ez az elmúlt négy év legnagyobb IPO-ja a technológia szektorban, még úgy is, hogy a reméltnél jóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés