Előfizetői tartalom

Új korszak indul a gázszektorban - Európai vezető szerepre tör a MET

Portfolio
Ismét korszakhatárhoz ért a földgázszektor Európában. A piacon klasszikus konszolidáció zajlik, amelynek - a kereskedelmi portfóliók mellett - a fizikai eszközökre is kiterjedő növekedési verseny képezi az alapját, vagyis a konszolidáció folyamatos növekedési pályára kényszeríti az energiakereskedőket. A MET Csoport stratégiájának középpontjában ezért az intenzív növekedés áll: ha úgy tetszik, túl kell nőnünk a piacot - mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója a Portfoliónak. A földgázszektor aktualitásairól, valamint a földgáz jövőbeni magyar energiamixben betöltendő szerepéről a Portfolio június 7-i konferenciájának résztvevői első kézből tájékozódhatnak Horváth Pétertől, a MET Power üzletfejlesztési igazgatójától.

Új korszak kezdődik a gázszektorban - Európai vezető szerepre tör a METNapjainkban a csak kereskedelmi tevékenységet folytató cégeknek rendkívül nehéz fennmaradniuk az európai földgázpiacon, ahol ma már sokkal inkább integrált energiavállalatokra van szükség. - Kezdünk az eredeti, óriási cégek uralta piaci állapotok irányába visszatérni, azzal a nagy különbséggel, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés