Előfizetői tartalom

Vegyesfelvágott az OTP-től

Ember legyen a talpán, aki manapság sikeresen kibogoz egy OTP gyorsjelentést, annyi benne az egyszeri tétel, mint égen a csillag, az elemzői konszenzuson is látszik, a szakértőknek sem egyszerű a dolguk. A negyedéves számok egyébként az eredmény-kimutatás felső sorain kifejezetten erősnek tűnnek, a leánybankok jóvoltából szépen bővülnek a bevételek, és bár a költségek is megugrottak, a működési eredmény is szép pluszt mutat 2010-hez képest. Eddig egyszerű is a képlet. A közel 26 milliárd forintos negyedéves veszteség azonban már magyarázatra szorul, az eredményt rontó és javító egyszeri tételek között található minden, a különadótól a végtörlesztési veszteségig, az adóterhelés megugrásától az átértékelési hatásokig. A Merrill elemzője által várt hatalmas ukrán leírás a negyedévben elmaradt, helyette viszont a horvát, a montenegrói és a szerb leánybanknál írtak le goodwillt. A gyorsjelentés főbb pontjai a következők: Kifejezetten erős számok az OTP-től, a fontosabb sorokon az elemzői várakozások felett teljesített a társaság Jelentős egyszeri tételek tarkították a gyorsjelentést: végtörlesztés, horvát, montenegrói és szerb leírás, átértékelődés, adóterhelés megugrása Stabilizálódik a hitelportfólió romlása Dübörög az orosz lokomotív, dinamikusan bővül a hitelkihelyezés, a bank sikeres a fogyasztási hitelek szegmensben Mérlegalkalmazkodás a magyar operációban, alacsony a hitelkereslet Nemzetközi összevetésben is erős tőkehelyzet A várakozásoknál erősebb negyedéves számok hatására megítélésünk szerint a mai kereskedésben pozitív árfolyam reakciót láthatunk majd.

Erős negyedéves számok. Az OTP kifejezetten erős negyedik negyedéves számokat tett közzé ma hajnali gyorsjelentésében, a főbb eredménysorokon a társaság megverte az elemzői konszenzust. Az összes bevétel 5 százalékkal lett magasabb, mint amire az elemzők számítottak, ezen belül a nettó kamatbevételek 4 százalékkal, a nettó díjak, jutalékok sor 3 százalékkal lett magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés