Előfizetői tartalom

Vigyázat! - Támad a maszkos hackerek légiója

Portfolio
Egyre több bankvezér, vállalatigazgató, magas beosztású állami vezető rezzen össze, amikor meghallja az Anonymous nevet. A magukat hacktivistaként definiáló globális online hackerközösség 10 éve olyan mozgalmat indított útjára, amelyet már nem lehet félvállról venni. Több millió, állításuk szerint néha több milliárd dolláros károkat okoznak az áldozatoknak egy akciósorozat során. Bár elsősorban nem Magyarországon tevékenykednek, itt is bankokat, oldalakat támadnak, vagy éppen átírják az alkotmányt. De kik ők, és mi a céljuk?

Anonymous - maszkban támadó névtelen hacktivisták Az Anonymous egy lazán kapcsolódó, központilag nem kontrollált hacktivista csoport, amely kibertámadásokat és előre meghirdetett hacker-akciókat hajt végre világszerte általában figyelemfelhívás és szándékos károkozás céljából. A csoport legtöbbször kormányzati szerveket és pénzintézeteket támad meg, amelyek szerintük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés