Előfizetői tartalom

A csehek sem tudnak ellenállni a magyar napenergia-forradalomnak

A csehországi támogatási források elapadásának és a napenergia iránti magyarországi igény erősödésének hatására számos cseh vállalat döntött úgy, hogy a magyar fotovoltaikus piacon valósít meg befektetéseket. A társaságoknak jelentős további terveik vannak Magyarországgal, értesülések szerint például jelenleg is tárgyalnak egy új, 30 megawattos naperőmű itteni építésének ügyében. Vannak ugyanakkor olyan cseh befektetők is, akik óvatosabbak és jelentős kockázatokat is látnak a magyar piacon.

A csehek sem tudnak ellenállni a magyar napenergia-forradalomnakCsehországban a kedvező politikai szabályozási környezet hatására több mint tíz évvel a magyarországi napenergia boom előtt kezdődött a piac fellendülése, ami a telepített fotovoltaikus kapacitások exponenciális bővülését hozta az első pár évben. Az akkor még jelentős dotációra szoruló technológia támogatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés