Újabb mélyponton a kulcsfontosságú szigetország és Kína viszonya - durván beleszállt az elnök Pekingbe
Globál

Újabb mélyponton a kulcsfontosságú szigetország és Kína viszonya - durván beleszállt az elnök Pekingbe

Portfolio
A Fülöp-szigeteki elnök, ifjabb Ferdinand Marcos bejelentette, hogy országa ellenintézkedéseket vezet be a Dél-kínai-tengeren tapasztalt kínai "illegális és agresszív" cselekményekre válaszul - tudósított a Reuters.

A Fülöp-szigeteki elnök, Ferdinand Marcos bejelentette, hogy országa intézkedéseket hoz a kínai parti őrség által végrehajtott "illegális, agresszív és veszélyes támadások" ellen. Ezek a lépések választ jelentenek a Dél-kínai-tengeren folyó vitákra, amelyek egyre inkább elmérgesednek. A Fülöp-szigetek kormánya kifejezte nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy a kínai hajók ismételten ellenséges magatartást tanúsítanak Manila 200 mérföldes gazdasági övezetében található vitatott területeken. Az Egyesült Államok morális támogatásáról biztosította a Fülöp-szigeteket ebben az ügyben.

Az elnök nem tett konkrét bejelentést arról, hogy milyen lépéseket terveznek megtenni, de azt ígérte, hogy ezek az intézkedések az elkövetkező hetekben kerülnek végrehajtásra. Marcos hangsúlyozta: országa nem kíván konfliktusba keveredni semmilyen nemzettel, különösen nem azokkal, amelyekkel baráti kapcsolatot ápolnak. Ugyanakkor kiemelte, hogy nem fogják magukat más államoknak alárendelni.

Az esemény hátterét az adja, hogy a kínai partiőrség egy hajója múlt pénteken nagy erejű vízágyúval lőtt egy fülöp-szigeteki hajóra a szigetország nemzetközileg elismert felségvizein, betörve a hajó ablakait. Kína nem ismeri el a nemzetközi sztenderdnek számító 200 mérföldes gazdasági övezetet.

Kína védelmi minisztériumának szóvivője, Wu Qian válaszában azt állította, hogy a Fülöp-szigetek tehető felelőssé az eseményekért. Szerinte Manila külső támogatásra támaszkodva félreinformálja a nyilvánosságot és sérti Kína szuverenitását.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
palesztina