Előfizetői tartalom

Megtudtuk, miért csak ennyi jár a quaestorosoknak

Felháborodás-cunami söpört végig a Quaestor-kötvényesek körében mióta kiderült, hogy 30 millió helyett egyelőre csak maximum 6 millió forintig kártalanítják őket. Nagy az értetlenség, miért csak ennyit kapnak, és különben is, ki határozza meg, hogy fiktív vagy nem fiktív az a kötvény? Utánajártunk, hogy jött ki a matek és pár egyszerű példán is megmutatjuk, ki mennyit kap a Bevától.

Egy korábbi cikkünkben már felhívtuk arra a figyelmet, hogy sok furcsaság kering a Quaestor-kötvényesek kártalanítása körül. Ezek között van az is, hogy bár törvényileg kötelezve lenne rá, a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (a továbbiakban: Quaestor Alap) mégsem tudja kifizetni a maximum 30 millió forintig terjedő kártalanítás rá eső részét. Az alap az alkotmánybírósági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés