Előfizetői tartalom

Kinyílik a bicskád: ennyivel gazdagabb egy svájci, mint egy magyar

A most következő számoktól minden magyarnak kinyílhat a svájci bicska a zsebében. A svájci és a magyar jegybank adatait összevetve ugyanis kiszámítottuk, hogy egy átlag svájci 17-szer gazdagabb, mint egy átlag magyar, és megtakarításaikért a svájciak 7-szer annyit tudnának vásárolni, mint a magyarok. A svájci lakások jóval többet érnek, mégis kisebb a lakások jelentősége a svájciak vagyonán belül, mint nálunk.

Első látásra elég száraznak tűnnek a Svájci Nemzeti Bank (SNB) nemrég közzétett adatai arról, hogy miként alakult az elmúlt években a svájci háztartások vagyona. A svájciak pénzügyi megtakarításai, ingatlanvagyona és kötelezettségei (főleg hitelek) egyaránt 4%-kal nőttek tavaly. Annál érdekesebb, ha az SNB adatait összevetjük az MNB és a KSH adataival a 2014 végi állapotról.Forintra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés