Előfizetői tartalom

Kicsattanó hangulat - Újra dől a pénz a feltörekvő piacokra

Portfolio
A tőkepiacokon kialakult kedvező hangulat, a feltörekvő részvények szárnyalása és a kockázatvállalási hajlandóság javulása ismét meghozta a befektetők étvágyát a feltörekvő eszközök iránt. A feltörekvő részvényalapokba a szerdával végződött héten nettó 3,5 milliárd dollár érkezett, amire utoljára november elején volt példa. Vagyonarányosa a legtöbb pénz a globális feltörekvő részvényalapokba érkezett, de jelentős érdeklődés mutatkozott a latin-amerikai és ázsiai alapok iránt is. Egyedül a hazánkat is magába foglaló CEEMEA alapok nem tudtak friss tőkét vonzani a héten, így a régiónk továbbra is feltörekvő régiók fekete báránya. Nem csak a részvény, de a kötvényalapok iránt is jelentősen nőtt az érdeklődés, a helyi devizás kötvényalapok ráadásul szeptember óta először regisztrálhattak nettó tőkebeáramlást.

Hatalmas szárnyalással kezdték a részvénypiacok az idei évet, a feltörekvő részvényindexek emelkedése ráadásul negyedik hete töretlen. Az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek enyhülése jelentősen javította a befektetők kockázatvállalási kedvét, így a rendkívül negatív forgatókönyveket árazó piacok komoly növekedést mutattak az elmúlt hetekben. A legfőbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés