Előfizetői tartalom

Miért nem viselkedik "biztonságos menedékként" az arany?

Portfolio
Meglepő módon az elmúlt napokban a pesszimista piaci hangulat ellenére az arany, mint a korábban kiválóan működő "biztonságos menedék" ezúttal nem működött. Az arany ma harmadik napja esik, ma eddig 4,5 százalékkal került lejjebb. Az arany menedék szerepének halványulása mögött egyes piaci szereplők főként a hedge fundok eladásait valószínűsítik - írja a CNBC.

Az arany ma egyelőre 4,9 százalékot esett, árfolyama jelenleg 1654 dollár, ami több mint egy hónapos mélypont. A legfőbb nemesfém ezzel már sorozatban a harmadik napja zuhan. Az arany mellett a többi nemesfém is veszített értékéből, legtöbbet a jelentős ipari felhasználással is rendelkező ezüst, amely második napja esik több mint 10 százalékot. Az ezüst jelenleg 11 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés