Előfizetői tartalom

A nyugdíjakon spórol az állam - Mi lesz velünk?

Szabics András Zsolt
Birtokunkba került a kormány számára készített minisztériumi tervezet, ami a nyugdíjrendszer reformját tűzte ki zászlajára, és amiről az utóbbi időben egyre több részletet lehetett hallani. A tervezetből egyértelműen kiderül, hogy a kormány megszünteti a korai nyugdíjazási lehetőségeket, és a jövőben a svéd modellt kívánja követni. A nyugdíjrendszerben a bevételeket és a kiadásokat egyensúlyba akarja hozni a kormány, aminek az ára még magasabb korhatár mellett is a kisebb kezdőnyugdíj. Az előzetes várakozásainknak megfelelően tehát az egyéni számlák kiépítése az államnál nem volt hiábavaló, a korábbi bejelentésekkel ellentétben pedig a nyugdíj kiszámítási módja is meg fog változni. Elvileg szeptemberben áll elő a farbával a kormány a részleteket illetően, az új rendszer beindulására pedig 3-5 évet kell várni.

Nem vicc a nyugdíjrendszer kiegyensúlyozása. Az elmúlt hónapokban egy-két információfoszlány a médiában megjelent a kormány nyugdíjstratégiájáról, azonban a birtokunkba került anyag szerint egy totálisan új rendszer képe sejlik fel. Számos helyen láthattunk összefoglaló írásokat, azonban sok esetben csak a tények leírására volt idő, a tervezett intézkedések továbbgondolására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés