Előfizetői tartalom

Tisztázatlan kérdések a nyugdíjpénztári vagyon átadása körül

Portfolio
Becslések szerint a nyugdíjpénztárak portfólióiban lévő 3100 milliárd forintból 2800-2900 milliárd forint kerülhet vissza az államhoz, ami azt jelenti, hogy a vagyon alig 10 százaléka marad meg a pénztáraknál. Mivel a pénzek többségét alapkezelők fektetik be, számukra nagyon komoly érvágás a vagyonátadás. A BAMOSZ elnöke, Vízkeleti Sándor szerint napokon belül meg fogják kapni, hogy a vagyon pontosan mekkora aránya marad a szektorban, és mekkora összeget kell átutalni az államnak - írja a Napi Gazdaság.

A háttérben a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója szerint nagyon komoly egyeztetések folynak, sok technikai kérdés viszont még most sem tisztázott. Vízkeleti szerint most arra várnak, hogy az ÁKK küldje el nekik azt a dokumentumot, ami tartalmazza, hogy milyen értékpapírokat lehet átadni a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap részére. Amennyiben ezt megkapták, tudni fogják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés