Előfizetői tartalom

Végleg hátat fordított nekünk Magyarország megmentője

Jelentősen csökkent az első negyedévben a Franklin Templeton magyar kötvénykitettsége, így március végén már csak jelképes pozíciója volt az amerikai alapkezelőnek - derül ki a cég portfólió-jelentéseiből. A kivonulás már tavaly elkezdődött, amikor egy év alatt 12 milliárd dollárról 4,5 milliárdra csökkent fokozatosan az állomány. A Portfolio.hu számításai szerint az első negyedév végén már az egymilliárd dollárt sem érte el a cég magyar kitettsége. Ennek oka, hogy az MNB önfinanszírozási programjának köszönhetően a forint állampapírok piacán a bankok kereslete jelent meg, a devizás kötvények esetében pedig az eddig lemaradó nemzetközi befektetők próbálhattak beszállni.

Szokás szerint sorra vettük a luxemburgi és amerikai Templeton-alapok első negyedéves portfólió-jelentéseit, melyek szerint március végén hat amerikai és három luxemburgi alapban összesen 784 millió dollárnyi magyar eszköze volt a cégnek aktuális piaci értéken. Mindez meglepően kevés ahhoz képest, hogy néhány éve még folyamatosan arról lehetett hallani, hogy a teljes magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés