Előfizetői tartalom

Nagy kilengés előtt áll a forint - Ismétli magát a múlt?

Az utóbbi hetek szokatlanul kis forint mozgásai oda vezettek, hogy nemcsak a napos, hanem a hetes grafikonon is egy szűkülő háromszögbe szorult a magyar fizetőeszköz az euróval szemben. Ez a technikai elemzés szabályai szerint egy nagy árfolyamkilengést vetít előre valamelyik irányba. Közben a devizaopciós piac rendkívüli nyugalomvárásról tanúskodik. 2011 nyarán ugyanilyen jeleket láthattunk és akkor egy magyarországi fundamentális fejlemény (a végtörlesztés bejelentése) kellett ahhoz, hogy elinduljon a nagymértékű forintgyengülés. Alábbi elemzésünkben azokat a tényezőket vesszük sorra, amelyek a szűkülő háromszögből a forint erősödése, illetve gyengülése irányába való kitörés esélyét növelik.

"Beszűkülés" és a tavalyi tapasztalatok. Az elmúlt hetekben szokatlanul kis árfolyammozgások jellemezték a forint euróval szembeni árfolyamát. A piac érdemi forintgyengülés nélkül "emésztette meg" az EU/IMF-megállapodás elmaradását, amelyben az egyértelműen pozitív külpiaci légkör sokat segített. A forint gyengülése irányába mutatató magyar fundamentális tényezők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés