Előfizetői tartalom

Svájci frank: elérkezett a pillanat

Kedd éjszaka óta 10%-ot zuhant a svájci frank az euróval szemben, aminek döntő része a csütörtöki és pénteki kereskedésben következett be. Ezek láttán kezdenek megjelenni a trendfordulót sugalló elemzések, szakértői kommentárok. Bár ezt még korai lenne nagy biztonsággal kijelenteni, az egyre valószínűbb, hogy a frank az euróval szemben a paritás felett ingadozhat egy enyhén gyengülő trend mellett a következő hónapokban. Ezt egyrészt a svájci jegybank sorozatos figyelmeztetései és eszköztára, másrészt több piaci tényező együttesen érheti el.

Egy csütörtöki svájci jegybankelnöki nyilatkozat szerint extrém esetben átmenetileg rögzíthetik is a svájci frank árfolyamát az euróhoz képest.Kapcsolódó cikkünk2011.08.11Pletyka: sávosan rögzítik a frank árfolyamátEhhez egyes szereplők rögtön feltételezett árfolyamtartományt is társítottak (1,12-1,15 között). Ez a piaci szóbeszéd hatalmas frankgyengülést okozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés