Előfizetői tartalom

Baljós MNB-bejelentések - Töröcskeiék adták, Töröcskeiék elveszik?

Valami nagyon nem stimmel a Töröcskei István érdekkörébe tartozó hitelintézetekkel. A Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet csődjével év elején 23 milliárd forint úszott el, e hét keddjén felügyeleti biztosokat rendeltek a Széchenyi Bankhoz, csütörtökön pedig kiderült, hogy a Széchenyi Hitelszövetkezet a csőd szélén táncol. Emlékezetes: év elején még a Széchenyi Bank szerette volna megvenni a nála százszor nagyobb Raiffeisent. Pikáns adalék az is, hogy a betéteket garantáló, és most már csak 40 milliárd forintból gazdálkodni tudó Országos Betétbiztosítási Alap vagyonát éppen a Töröcskei István által vezetett Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kezeli, nem is rosszul.

Komplex átalakulási folyamaton esett át az elmúlt másfél évben a hazai szövetkezeti hitelintézeti szektor, amelynek talán legfontosabb állomása az lesz, hogy december 10-éig létrejön a takarékok kockázatközössége. A törvény alapján egyetemleges felelősséget viselnek a takarékok, a Takarékbank és a tavaly létrejött szövetkezeti integráció (SZHISZ) a takarékok adósságáért....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés