Előfizetői tartalom

Erről Orbánék hallgattak: sorsdöntő terveket írtak alá tegnap

A kormány honlapján csendben elhelyezett dokumentumból derül csak ki egyértelműen, hogy Orbán Viktor tegnap az egész magyar bankszektor és a banki ügyfelek sorsát meghatározó vállalásokat tett. Furcsa módon (elsőként?) egy sokak figyelmén kívül eső nemzetközi szervezettel, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) kötötte meg a kormány azt a szándéknyilatkozatot, amelyből megtudtuk, mennyivel csökken a bankadó, mit tehetnek a nem teljesítő hitelekkel és mi várható néhány más, alapvető területen. Bár látszólag kihagyták őket, azért így sem panaszkodhatnak a tervekre a hazai bankok, a kormány vállalásai ugyanis tőle szokatlan mértékben piacbarátak.

Tegnap este feltette honlapjára a kormány azt az angol nyelvű szándéknyilatkozatot, amelyet az EBRD elnökével Orbán Viktor miniszterelnök írt alá 16 órakor az Erste Grouppal kötött külön egyezség mellett. A dokumentum azért érdekes és örvendetes, mert piac- és befektetőbarát változásokat jelez előre számos, a bankszektorral kapcsolatos területen. Bár a dokumentum nem jogszabály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés