Előfizetői tartalom

Havi 40 ezerrel is lehúzhatják szegény NOK-osokat

Megjelent a nemzeti otthonteremtési közösségek (NOK) részleteit szabályozó végrehajtási rendelet. A jogszabály talán legérdekesebb pontja, hogy a NOK-ot szervező cégek havi 10-40 ezer forintot is elkérhetnek szervezési díjként a tagoktól. Ez azt jelenti, hogy a legalább 25 milliós lakásra gyűjtő tagok esetében akár az állami támogatás teljes összegét is lenyelheti a szervező cég.

Jó kis üzlet lehet ez a NOKBár nem minősül pénzügyi szolgáltatási tevékenységének, és az Országos Betétbiztosítási Alap védelmét sem fogják élvezni a tagok, az MNB fogja felügyelni a NOK-ok és az őket szervező cégek működését. Részletesen szabályozza ezt a tegnapi dátummal megjelent végrehajtási rendelet, csakúgy, mint az engedélyezési szabályokat, a nyilvántartásba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés